Szalajka Relax Park

Szilvásvárad

A Bükk-hegység - így Szilvásvárad is - már az ősember korában lakott volt. A kiterjedt erdőségek biztosították a bőséges élelmet, a barlangok biztonságot nyújtottak. A bükki kultúra nyomai megtalálhatók a Szeleta, az Istállós-kői, a Petényi stb. barlangokban. A hegység folyamatosan lakott volt a réz- és bronzkor idején is.

Az 1950-es években a bükki karsztra telepítették a lipicai ménest. Ennek eredményeként gyors fejlődésnek indult a lovassport-bázis a településen. A leglátványosabb eredmény az 1984-ben megrendezett páratlan magyar sikert hozó Négyesfogathajtó Világbajnokság volt.
Szilvásváradon találjuk az ország egyik legszebb kirándulóhelyét, a Szalajka-völgyet. A 4,2 km hosszú völgyben járva megismerkedhetünk a festői szépségű Fátyol vízeséssel, a Szikla-forrással, az Istállós-kői ősember-barlanggal, a pisztrángtenyészet tavaival, megtekinthetjük az Erdészeti Múzeumot, valamint pihenhetünk a gyönyörű Nagy-tó és Felső-tó partján, vagy éppen a Gloriette tisztáson. A kirándulót az útja során a kristálytiszta vizű Szalajka patak kíséri végig. A völgyet nem csak sétálva, de kerékpáron, vagy akár erdei kisvasúttal is megtekinthetjük!
A település egyik szimbóluma a falu belterületén található református kerektemplom, amely a vallásturizmus résztvevőinek nyújt maradandó élményt, valamint az Orbán-ház, amely számos, változatos kiállításokat kínál az ide látogatók számára.

Pályázat

Pályázat - Darányi Ignác Terv

 

sportrendezvenyek

Sportrendezvények szervezése

 

tenisz kupa

Együttműködő partnereink